Annons
Annons


Hängselbyxor jag vill ha, en teveserie jag peppar och om att (inte) vara en ”glad & sprallig tjej”


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Foto: Julia Hallström, redigering av mig.

Den här veckan är lite speciell för mig, för jag ska testa en ny grej: nämligen att samla möten och ärenden på 2 dagar (dessa märks med ”mötesdagar” i kalendern) och blocka 3 vardagar helt och hållet åt skrivande.

Annons

Vanligtvis brukar jag sprida ut mina möten på hela veckan, men det gör att dagarna blir så upphackade, och det är svårt för mig att vara i skrivandet då. Och den här veckan ska jag försöka komma in i mitt bokmanus igen. Jag längtar efter att vara där. Eller snarare att vilja vara där.

Återkommer med update om hur det går. Antar att det finns andra där ute som också försöker få ihop ~frilansvardagen~.

Veckans drömplagg:
Hängselbyxor i tjockt denimtyg som är höga i midjan!! Varför är typ alla hängselbraxor skurna på höfterna?? Arg på detta. Hittade i alla fall dessa 4:

1. Asos 2. Diesel. 3. Topshop. 4. Dickies

Veckans kalas:
Yrsas lillasyster fyller år och jag är bjuden på släktkalaset. Så fint att som vän bli inkluderad i släktsammanhang <3

Veckans pepp:
Jazzdans med My på torsdag. Har missat flera gånger pga resor och förkylning, men hoppas hoppas hoppas att jag är frisk tills dess. Efteråt ska vi äta middag ihop, hon och jag.

Veckans radio:
Den här veckan ska jag vara med i Ligga i P3 (SÅ PIRRIGT OCH KUL) och gästa podcasten Add to bag.

Veckans teveserie:
Hörde från er att säsong 3 av Love har kommit på Netflix! YAS!

Veckans fråga:

Hej Flora! Jag har en liten fråga. Det är så att jag ungefär sen årsskiftet kommit in i ny relation. Samtidigt har jag börjat prata med en psykolog för att få hjälp med min ångest. Men hur berättar man för en pojkvän, att man går till psykolog? Jag skäms inte för det, men jag vill inte att han ska se mig annorlunda. Tack på förhand!

Hej!

Kort svar: Du bara säger det. Det är inget att skämmas för.

Långt svar: Jag fattar din oro kring att bli sedd annorlunda. När man börjar dejta någon så paketerar man sig själv på ett visst sätt. Man läser av vad den andra verkar gilla och anstränger sig för att vara så. Alla gör det, mer eller mindre.

För några år sedan när jag dejtade en kille så föll jag in i ”glad och sprallig tjej-facket”. Jag hörde mig själv säga ”jag är väldigt känslomässigt stabil”. Ha! Jag är precis lika svajig som de flesta. Men jag var så rädd att han skulle bli avskräckt av faktumet att jag har ångest i perioder. Som om det ens är något ovanligt?

Det här är inget annat än en kvinnofälla, och grundar sig på en patriarkal syn på kvinnan. Hon ska vara den stabila och omhändertagande, och skräckscenariot är att hon i stället är ”hysterisk” och ”galen”. Hur många tinderkillar har man inte sett som har texten ”jag söker en okomplicerad tjej”? FY-FAN säger jag bara.

Vi är komplexa människor som kämpar med oss själva. Vi är glada ibland – och glädje är ett känslotillstånd och inte ett personlighetsdrag – och fett ledsna och ångestfyllda ibland. Och det ska vi inte hymla med. Jag tycker att du ska ta mod till dig och berätta för din pojkvän att du går till en psykolog. Min egen erfarenhet är att folk bara tycker att det är ett plus! Det betyder ju att man får hjälp med det som tynger en. Och tro mig, din kille bär också på ångest och sorg. Det gör vi alla.

Puss och kram från en ångestkompis

Veckans citat:

Alltså detta citat talar SÅ mkt till mig!!! B-)

Skicka gärna förslag på önskerubriker <3

17 kommentarer till “Hängselbyxor jag vill ha, en teveserie jag peppar och om att (inte) vara en ”glad & sprallig tjej””

 1. Hej Flora! En önskerubrik är ”Intervju med min lillasyster”. Ställ frågor till Eloise om henne (typ ”Vilken ögonfärg har du?”, ”Vad är det bästa du vet?”) och skriv hennes svar i hennes egna ord. Tänker att det blir extra gulligt i och med svengelskan! 🙂 Bloggerskan Ida Ekwall gjorde samma sak med sin dotter och det var så fint: http://www.idaekw.se/barnet-25-ar-svarar/

  Kram!

  1. Låt henne och Sandor (heter han väl?) svara på frågor i en mina vänner-bok!! Finns inget roligare än att göra det med barn

 2. Älskade när du skrev: ”glädje är ett känslotillstånd och inte ett personlighetsdrag.” Så sjukt har alltid haft ett sånt komplex över att inte vara en glad och sprallig person hahah!

  Önskerubrik är något i stil med hur man går vidare i livet när man känner sig fast (står på samma ställe och bara stampar i marken). Kanske har du något som från egna erfarenheter har hjälpt dig när du känt dig ”fast” i vardagen och velat gå vidare? Lite oklart kanske, men är så himla trött på min vardag. Mina vänner och jag går åt olika håll, vill testa nya saker men har inget att göra det med, tar snart studenten men vet inte var jag ska sen Osv.

 3. Vill bara ge ett till svar till frågan om hur man berättar att man mår dåligt ibland/ går till psykolog. Jag var LIVRÄDD att min kille skulle lämna mig. Försökte vara glad och skön. Tills jag inte orkade mer. Sa ”jag mår inte alltid bra. Jag har ångest ibland. Och jag är livrädd att du lämnar mig när du ser alla mina sidor”. 2 år senare är det han som stöttar mig i alla lägen och som kramar mig när jag har ångest.

  Våga berätta! Det är så onödigt att ha ångest över vad ens närmsta ska tycka om en sån sak. Alla mår piss ibland <3

 4. Läser gärna om:
  Kommande resor
  Att göra när våren är så nära men ändå så långt bort
  Nästa inköp

 5. Jag har varit på andra sidan, dvs haft en partner som periodvis mått dåligt och varit deprimerad. man märker att det är något som inte stämmer, så för min del var det väldigt skönt när han berättade för mig om sitt mående. Jag hade trott att det var något som skavde mellan oss, så när han väl berättade blev det som en typ av lättnad, samt att jag kunde hjälpa honom de perioder han inte mådde bra. Vårt förhållande blev också bättre för att han berättade något om sig själv som jag inte visste om och som vi tillsammans kunde möta, liksom. Våga lita på din partner! Annars är han ändå ingen du ska vara med, tycker jag. Lycka till ❤️

 6. ahh lista på saker du skulle vilja plugga!! alternativt, vad skulle du jobba med nu om det ej var skrivande? kanske är du taggad på att bli flygvapenledare eller konditor eller gymnasielärare eller biokemist i framtiden?

 7. ”Glädje är ett känslotillstånd och inte ett personlighetsdrag”. Skrev precis ned detta i en bok för det talar så mycket till mig. Behövde höra det, omöjligt att alltid vara glad ju.

 8. hallå, kanonfin bild på dig! jag önskar förresten mer från nya lägenheten. typ hur du tänker kring renovering och inredning osv osv!

 9. Ååå varför läser jag din blogg?? Bara längtar tillbaka till mitt liv som 20-nånting. FAN vad jävla härligt det var!!! Härligt nu med men ganska mycket jobbigare. Snyft snyft, vill ha kvar kakan OCH äta opp den. NJUT för fanken, NJUT! <3
  /Agnes, 34 jordsnurr + mother of 2.

 10. Behöver hjälp!

  Min pojkvän fyller 25 om några veckor och han vill inte fixa en stor fest. Jag tänkte därför boka in oss på en lyxig/fin/rolig/livad restaurang som passar för lite fest tillsammans med några vänner. TIPS på bra restauranger tack :))) I Stockholm! Äter verkligen aldrig ute så jag har ingen koll!!

  Thanks xxxx
  Frida

 11. Älskade det du skrev om att falla in i ”glad och sprallig tjej- facket”. Kan du skriva mer om det? Jag beskrivs ofta som glad och social men känner att de komplimangerna omvandlas till krav som omvandlas till ångest i mig. Ibland känns det som att jag anstränger mig för att vara glad och social för att jag så gärna vill bli omtyckt, glädjen är ju liksom inte genuin då. Känner du/har du känt på liknande sätt? Hur hanterar man det? Osv.

  Stor kram!!!! ❤️

 12. Tack för fina gula bilden med citatet. Den sparades och är nu bakgrundsbild på telefonen för att alltid bli påmind. Tack flora <3333

 13. SÅ SNYGG bild på dig Flora!! Och riktigt bra svar på frågan, tror vi är många som känner igen oss i det <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar