Annons
Annons


Nu har jag valt färger till lägenheten!


I lördags gick jag förbi Clas Ohlson och köpte rollers och färgtråg, sedan gled jag till nya lägenheten. Det var dags för mig att provmåla sovrumsväggarna, och ta ett beslut om nyans! Beslut är svårt.

Annons

Förra gången jag provmålade hallväggen så använde jag samma roller och tråg hela tiden, men tvättade dem emellan, och det var SÅ jobbigt och slabbigt och blött. Så denna gång lyxade jag med en roller+ett tråg per nyans. Rekommenderar det.

Jag lyssnade på några noveller och stod här och grejade. Efter någon timme var alla färger oppe.

Jag stannade kvar en lång stund för att se hur nyanserna skulle göra sig i olika ljus.

Generellt sett så brukar ljusa färger se mörkare ut ju större man målar, och mörka färger ser ljusare ut ju större man målar. Det är klokt att måla nyanserna på flera väggar för att få en bra uppfattning om hur de ser ut. Ju större färgfält desto bättre.

Till sist bestämde jag mig för den ljusaste. Old Rose från Alcro! Den kommer bli så himla fin att matcha till terracottanyanser, rött, blått och grått. Mmmmm.

Jag har en idé om att måla in hela rummet i rosa. Alltså listerna, fönsterkarmarna, elementet och fönsterbrädan. Kanske insidan av dörren också (men obs inte tak och golv). Snickerierna målas i samma nyans men med en blankare finish (snickerifärg) och väggarna blir helmatta. Det kommer bli som att kliva rakt in i en livmoder. Hoppas jag.

Ps. Finish är ett av mina värsta ord.

Spanade på hallnyanserna i solljus också. Och tog ett beslut!

Den högraste blir det (som är nymålad på bilden, det är därför den ser lite flammig ut). Salvia heter den, också från Alcro.

Okej låt oss titta på mina handblåsta glas som jag köpte i Marocko. Tror jag betalade 180 spänn för 6 st. Fina, visst? Jag rullade in dem i mina smutsiga underkläder och SJÄLVKLART hamnade mitt handbagage på stickprov, så säkerhetsvakten fick grotta runt bland dem : – )

Skål till mig för att jag kan fatta beslut!

När jag hade målat klart gick jag ner till Årstaviken, som ligger typ 2 minuter från min port. Där hade det frusit på, och folk gick med barnvagnar (????) och cyklar (???) på isen. Jag ville inte vara sämre.

Jag blir aldrig så påmind om att vi bor på en PLANET i RYMDEN som när det är istäckt. Är ni med mig??

iiiihhhh! Fattar ni att man kan GÅ på VATTNET!

Over n out.

16 kommentarer till “Nu har jag valt färger till lägenheten!”

  1. Jäklarrr så fint det kommer bli i din lägga! När jag och min bf fick ny lägenhet i höstas blev det slät vit tapet överallt, men det är ju nästan så en hade velat enas om nån snygg grå eller petrolgrön nyans i hallen åtminstone. Så kult med färg :))

  2. eller så köper man ett tre-pack med penslar och målar direkt på väggen.
    Finns verkligen ingen anledning att köpa rollers för att provmåla.

  3. Så himla fint och bra val för din lägga! Skulle man kunna få önska att du skrev ut vad alla färgerna heter? Blir perfekt smygreklam. Men alltså jag är också i ommålningsfas och SÅ sugen på t.ex. alla dina hallfärgval!

  4. Hahaha men herregud låt henne va och lägg ned pekpinnarna. Har du inget vettigt att fokusera på istället för rollers?

  5. ÅH så fina färger! Skulle så vilja läsa en reflektion kring hur du har kunnat spara ihop till en insatts och fått lånelöfte osv. Självklart behöver du inte gå in på allt för mkt detaljer ifall det känns för privat. Men typ hur lever en som en vill, sparar men kan ändå resa osv? Oroar mig så galet mkt inför att leta ny bostad. Bor i en studentlgh som jag lär behöva flytta ifrån inom ett år. Finns liksom inga lgh i Göteborg typ. Kan tänka mig att fler har liknande oro. Puss

  6. du kan ha färg på väggarna i din hyresrätt. Jag målade precis om vårt kök rosa och vårt sovrum är blått!

  7. blir SÅ pepp av det här med din nya lägga!! färgerna du valt är dessutom kanon, är helt övertygad om att det kommer bli pangsnyggt!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar