Annons
Annons


Flora & Alexandra avsnitt 4: ”Sanningen om min abort”


Fjärde avsnittet av min och Alexandras vlogg är här! Och det är ett väldigt ärligt sådant. Alexandra berättar nämligen om aborten hon gjorde för några veckor sedan.

Jag snackar också lite om mina ansökningar till olika skrivutbildningar, och varför jag söker samma skolor år efter år trots att jag blir nekad.

Annons

Jag tycker att Alexandra är helt strålande i den här videon. Stjärna är hon.

Se avsnittet här nedan, tryck gärna på tummen upp om ni gillar det!

23 kommentarer till “Flora & Alexandra avsnitt 4: ”Sanningen om min abort””

 1. Så himla bra video! Tusen tack för att ni tar upp ämnet abort och pratar så klokt om det. Är för övrigt väldigt nyfiken på vilka utbildningar du sökt 🙂

  Kramar!

 2. Hej ”L”! Jag förstår hur du kan se på det ur kontext, men! Jag hade innan och typ flera gånger innan sagt att ”FASEN SÅ SÖTA BARN DE HADE BLIVIT ÄNDÅ” till flora bland annat. för jag älskar ju oss som par (alltså mig och petter). Som jag också pratar om så var inte aborten mentalt jobbig för mig, visste klart och tydligt vad jag ville och ångrar ingenting oavsett hur söt den där knodden hade blivit. Jag tog det alltså bara som en komplimang att Flora tycker vårt DNA hade kunnat bli nice ihop.

  KRAM<333333

 3. Jag tänker tvärtom typ! Tycker det är bra att de samtalar om det avdramatiserat och att man kan få behandla en personlig erfarenhet med humor om man vill. Finns så himla många berättelser där abort är något så jävla jobbigt/gravallvarligt och jag tycker att det andra mer lättsamma perspektivet behövs, just för att visa att det inte behöver vara mentalt påfrestande eller ens känsligt för alla.

 4. Så viktigt och fint klipp!!!! Undrar om Alex fått ta emot negativ kritik i form av typ ”det är ett liv osv” och hur hon mött det isf!
  Kärlek 🙂

 5. Jag tänker lite över just det här med hur lättvindigt man faktiskt ser på abort, så som ni verkar tycka man gör?
  Enligt min uppfattning så har man alltid pratat om abort som en väldigt stor sak, att det är ett stort ingrepp och inget man bara gör i en handvändning. Jag tänker ofta att det är bra, och att man faktiskt bör, se abort på ett mycket mer lättvindigt sätt. Ungefär (som jag tror det var lady dahmer som sa) som ett tandläkarbesök:) Det kan göra ont men det är inget mer än så typ, det ska inte vara VÄRSTA GREJEN.
  Superbra att ni tar upp ämnet och visar att man inte ska skämmas över det<3

  1. Jag fattar hur du menar men jag håller inte med. Det är farligt att fastslå hur vi kollektivt ska se på abort, oavsett om man argumenterar för en mer lättvindig eller mer allvarlig inställning. För det finns inget synsätt som är bättre eller mer rätt än det andra. Upplevelsen av en abort är individuell och därför precis så lättvindig eller ångestfylld som den som upplever aborten tycker att den är. Jag tycker att det är jätteviktigt att abort får kännas på alla sätt. Och det är jätteviktigt att dela levda erfarenheter för historierna måste höras – oavsett om aborten var en axelryckning eller ett trauma. Vi måste göra plats för alla känslor. En abort ÄR värsta grejen. Och en abort ÄR en fis i rymden. Båda sidor får lov att samexistera.

 6. Så himla viktigt och ni är så fina på alla sätt.

  Vad filmar ni med? Vilken kamera? Plz tell me <33

 7. så viktigt klipp och starkt av Alexandra att berätta!! Kram till er båda <3 Lite nyfiken på vilka utbildningar du sökt i år, Flora!

 8. Så bra att ni pratar om det här! Jag gjorde en kirurgisk abort i höstas, det var så fysiskt påfrestande, kände att det hände saker i min kropp som jag inte ville skulle hända, och det ledde till den psykiska påfrestningen.

  Ni säger i avsnittet att man endast gör kirurgisk abort efter vecka 12, detta stämmer dock inte. Medicinsk abort görs till och med vecka 9, och kirurgisk tom vecka 12, ibland 13, senare än så gör man två-stegs-metoden.

  1. Thilda! Så bra att du skriver och vad kul att du kikade! DU SER, tack för tydligare information. Det finns så mycket att lära sig kring detta ämne!

   Kram

 9. Sjukt viktigt ämne att prata om!!

  En lite mindre allvarlig fråga, var är Alexandras FANTASTISKA blus ifrån?!

 10. ASSÅ Flora, din attityd är så fantastiskt positiv. Blir så peppad av dig. Sättet du beskriver dina nära å kära på, herregud, så mycket fina ord och känslor. TACK för att du är just du!! Kram

 11. Tusan vilken viktig Vlogg!
  Plus att ni är så öppna, mysiga, snälla med varandra, kloka, ödmjuka, coola, roliga, snygga som attan och jag vill bara vara er vän?!?! TACK.

 12. Hej! Tack för att du berättar Alexandra! Viktigt ämne. Jag vet inte om jag missade om du sa det i videon, men jag undrar om du/ni skyddat er och blivit med barn ändå? Äter du p-piller eller dylikt? Har hört om folk som blivit gravida trots sådana skydd. Hur kommer ni göra med skydd i framtiden för att vara säkra?

  Kram!

 13. Viktigt ämne! Tack för att du delar.
  Har en fråga, vet inte om du nämnde det i videon, isf missade jag det. Skyddade ni er på nåt sätt och blev gravid ändå? Äter du p-piller eller använder nåt annat preventivmedel? Hur kommer ni göra med skydd i framtiden för att undvika graviditet?

  Kram

 14. Det var så jvla viktigt för mig att Alexandra berättade om sin abort. Jag hade absolut ingen aning om att det kan göra så ont. Fick en djupare förståelse varför det är viktigt att skydda sig. Så jävla fint av dig Alexandra att du delade med dig.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar