Annons
Annons


Helgen och häggen


Hej och god morgon. Jag håller på att packa, för i morgon reser jag utomlands. Syrenen håller på att slå ut på min gata och kanske blommar den fortfarande när jag kommer tillbaka, kanske inte. I tio dagar blir jag borta.

Annons

Här är jag i onsdags. Helt vanlig pose.

Igår mötte jag upp mamma på Kungsholmen. Vi gick på Temporärts utförsäljning av vintagemöbler och trängdes med säkert hundra andra svettiga i olika varianter av fiskehattar och små snabba glasögon. Hittad inget, men här är mamma efteråt. I häggen. Hon och den doftar så gott.

Vi käkade lunch på The green queen vid Norr Mälarstrand och pratade ikapp den senaste tiden. Morsan å jag.

På kvällen såg jag Ji Nilsson, Marlene, Janice och Get up soul choir på Trädgården.

Tittade på Maja som spelade keys med Janice och kände hur allt bara tryckte upp mot halsen. Såååå tagen.

Hon sa det efteråt: ”Flora, många som går på konsert blir berörda men står och ser likgiltiga ut, men på dig ser man verkligen att du känner saker”.

: —– D

Så ser jag ut.

Andrea tog med sig solen från Göteborg.

Kissexpressen är förresten som en pissoar för alla som inte är killar – superenkla toabås där det går snabbt att kissa och där man kan räcka toapapper till varandra mellan båsen. Alltid fin stämning där på något vis.

Andra saker jag har gjort på sistone! Ätit chokladbollar, jobbat och målat hyllplan. Nu är alla böcker uppe i hyllan och det känns äntligen som ett hem här. Ska visa er när jag är tillbaka i Sverige igen.

I torsdags tog jag lunchrast utanför mitt hus.

Åt kylskåpsrens (exempelvis pimientos de padróns och olika röror), läste bok och halvsov i solen.

Jag och mormor var och såg Lady Bird på bio. Innan åt vi middag (”fast food” – mormors ord) på Medborgarplatsen, och hon drack sin första cola sedan 1996 (”de förbrukar grundvatten i så många länder, så jag stöttar inte industrin egentligen”).

Sen stod vi på en solplätt och pratade om sex. Älskar faktumet att jag kan prata om sex med min 81-åriga mormor.

Smygfotade Dahir och Lukas på Bysistorget. Tycker att det här ser ut som en Jan Lööf-illustration. Hunden. Duvan. Skottkärran. Bilarna. Skyltarna. Träden. Killarna.

Manchesterbyxor + converse är fint visst?

Här får ni några tips bara för att:

Radiodokumentär: Rihanna – Antihjälten från Barbados
Tevedokumentär: Aviccii: True stories. Förstås.
Bok: Nedstörtad ängel av P.O. Enquist
Musik: Två av oss av Ji Nilsson & Janice

12 kommentarer till “Helgen och häggen”

  1. Hej Flora! Kan inte du göra ett kompisinlägg inför sommaren? Jag flyttar till Stockholm över sommaren och är ganska ångestfylld då jag inte känner så många där, och sommaren njuts ju bäst i sällskap med andra! Är alltså mkt peppad på sommaren men rädd för att bli ensam, tror inte jag är den enda som tänker så. Vore jättefint om du ville göra det! Puss och kram och tack<3

  2. Nedstörtad ängel är en så häftig bok. Slets mellan att tycka att den var lite äcklig och frånstötande, och att fängslas av karaktärerna och språket. Vore spännande att höra dina tankar om den. Eller i allmänhet få mer bokrecensioner/tips på bloggen! Är snartsnart pluggfri och den enda planen är att läsa maaaaaassvis, så behöver bra tips:p

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar