Annons
Annons


Hej från ett annat land


Jag steg upp halv fem i morse. Landade på Charles De Gaulle strax efter tio.

När jag skriver detta ser jag suddigt. Jag har precis blandat en kopp snabbkaffe. Skulle kunna ta mig ner till cafét på hörnet men förmår mig inte. Snabbkaffe smakar första året på gymnasiet.

Annons

Jag hyr en lägenhet på Rue Oberkampf. Den ligger på tredje våningen och doftar svagt av cigaretter. Sänggaveln är gulaktig precis intill huvudkuddarna, som om han som vanligtvis bor här brukar gnida sitt hårvaxiga huvud mot den. Av böckerna som finns i bokhyllan förstår jag att han är jurist. Sidorna är fulla av färgglada flikar. Han heter Jean-Baptiste. Vad skulle han annars heta.

Det ligger ett par trosor i en byrå. Kanske har han nyligen blivit ihop med någon och erbjudit henne en låda. Men i köket finns inga bestick, tallrikar eller glas. Fast kylen är full av mat. Jag förstår inte hur han bär sig åt när han äter. Kanske äter han direkt från sin flickväns kropp.

Jag spekulerar bara.

Att dimpa ner själv i en stad är att vara anonym och självständig men utsatt och ensam på samma gång. Jag åt lunch på en bistro som hade högt i tak och spegelväggar. Intill mig satt dejtande par och barnfamiljer. Restaurangchefen vrålade från baren med assiettstora svettlökar under armarna. Jag tog en snus och satt och läste på menyerna. De var obegripliga. Så länge jag har skrivandet och läsandet när jag reser själv så är ensamheten inte hotfull. Så tänker jag. Jag skrev i min anteckningsbok och sög upp olivoljan med det goda brödet. Läste ur romanen jag tagit med mig. Men raderna gled ihop. Det var då min blick blev suddig.

När jag ätit upp gick jag raka vägen hem, kröp ner mellan okända lakan och somnade. Sov i 1,5 timme. Vaknade av att någon gick med hårda steg på våningen ovanför. Tänkte på Frances från Frances Ha som åker till Paris över en helg men är så jetlaggad att hon knappt kommer ur sängen. Paris händer utanför fönstret, men hon orkar inte.

Regn i luften. Den större mataffären var stängd men jag hittade en liten närbutik. Stod länge och valde bland hyllorna men kom bara därifrån med kaffe, juice, bröd, oliver och yoghurtar i portionsförpackningar. Kokossmak. Jag har sett så många personer med baguetter i händerna. Vissa biter av små bitar av dem medan de går.

I en vecka ska jag vara här i Paris. Jag ska plugga franska på förmiddagarna. Skriva på kvällarna. Det blir fint.

12 kommentarer till “Hej från ett annat land”

 1. Alltså näÄ vad fantastiskt! Fråga bara pga vore jättekul att göra själv: var och hur pluggar du när du är där i Paris?

 2. Åh reste också själv till Frankrike (till Nice mer specifikt) för å plugga franska i tre veckor. Finns ändå inte ett bättre land å resa ensam till, det mesta är så vackert på något vis där😍

 3. Gud vad intressant att du ska plugga franska. Finns det någon speciell anledning till det, eller är det bara för att det är skoj att kunna?
  Kram på dig!

 4. Flora!! Läste intervjun du gjorde med maktsalongen och kom och tänka på en sak. Det känns som att så många bloggare/influencers får stressrelaterade problem pga jobbet och det är så himla trist, speciellt eftersom det ofta var folks hobby från första början. tror du att det finns något som vi läsare eller samhället i sig kan göra för att underlätta?

  P.S, så kul med Frankrike och språkskola ju!! Hoppas du får en fantastisk vecka <3

 5. ”Kanske äter han direkt från sin flickväns kropp” <3 <3

  Tänker bara att GUD vad jag tittar fram emot till din nya bok!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar