Annons
Annons


När mamma och Calle hade öppet hus


I helgen hade min mamma och styvpappa öppet hus hemma hos sig. Mamma är ju trädgårdsdesigner och sålde lite växter och Calle är keramiker och sålde rimligtvis keramik. Och så var det café i deras växthus.

Annons

Jag åkte dit i sällskap av Maja, Majas mamma Annika

och Yrsa.

Gatan var helt full av parkerade cyklar och bilar. Så fint att se mammas och Calles plats på det här viset.

Utanför Calles keramikverkstad var det redan ganska utplockat i lådorna, fast det bara varit öppet i några timmar.

Keramikern själv hade fullt upp med att rulla in i bubbelplast och krångla med swish och krama på släktingar och grannar som skulle komplettera sina Calle Forsberg-serviser.

Maja och Annika fyndade också.

Jag med!! Visar er längst ner i inlägget, så lugn bara lugn.

Jag med vipband kunde gå in backstage och sno päron ur mammas fruktskål.

Jag har så stort behov av fysisk närhet att jag börjar undra vad det är… för fel på mig? Känner mig liksom ihålig ibland när jag inte varit nära någon på ett tag (som oftast bara är max en halv dag). Idag sa Bea ”Flora, du är som en löpande katt”.

Varför vill jag liksom krypa in under skinnet på folk? Varför vill jag trycka in ansiktet i deras armveck, bita dem och bli biten? Seriöst kan någon analysera det här åt mig. Extra närhetstörstande blir jag när jag är bakfull. Då ilar det liksom i mig.

HEJ MAMMA

Sen köpte vi fika. Hummusmacka med picklad rödlök, ärtskott och tomat nom nom nom.

Herrå mamma och Calle vi ses snart igen!

De här köpte jag! Fyra pastatallrikar eller salladsskålar eller allt-i-allo-tallrikar. Tycker så mycket om dem.

Nu måste jag hoppa in i duschen för snart ska jag cykla iväg och äta ramen!

18 kommentarer till “När mamma och Calle hade öppet hus”

 1. Haha är exakt likadan angående närheten!!! Vill också krama på mina vänner h e l a tiden. Tycker det är lite jobbigt ibland eftersom alla inte vill kramas precis lika mycket tillbaka??

 2. kan också vara sån ang närhet, och då har jag ändå en partner sedan 8 år tillbaka. men kan liksom komma på mig själv med att önska att jag kunde få KRYPA IN I HANS BRÖSTKORG och ba leva där.

 3. Närhet är så fint ändå.
  Men jag tänker på små barn, som går igenom olika utvecklingssteg (de går igenom en massa sådana första året bl.a. mvh trebarnsmamma). När de går igenom sådana steg blir många så närhetskrävande, vill bara vara nära konstant. Sova ovanpå och inte bredvid. Kanske är det inte något som är exklusivt för små barn? Kanske går vi som vuxna också igenom steg ibland då vi utvecklas, lär oss nya saker, såväl fysiskt som psykiskt?

 4. Kanske kan närhetsgrejen vara något du gör mer när du känner dig orolig inuti kroppen? Närheten kanske då är en strategi för att bli lugnare för stunden, och ett försök att slippa tänka/känna efter/analysera den oroliga känslan som finns inuti. En tillfällig flykt från det inre om du förstår hur jag menar?

 5. Kan du lage et finne venn i Paris i sommer innlegg. Skal være i Paris i hele juli og gå på Sorbonne. Vil finne noen som jeg kan henge med

  1. se återförsäljare på calleforsberg.com, eller kontakta honom direkt (det går beställa eller besöka hans verkstad!)

 6. Känner igen mig så mkt i närhetsgrejen!! Vill kramas och gosa och pussa på mina kompisar hela dagarna och den där känslan av att en ba måste krama dem går liksom aldrig över?? Det finns säkert en del att analysera i det men tycker det känns rätt fint ändå. <3

 7. Oxytocin är ju ett hormon som utsöndras vid närhet, så det är kanske något särskilt du, din hjärna och din kropp krejvar? Det är något som hjälper oss bli lugna och underlättar även insomning, så det är kanske något som är extra behövligt vid bakfylla? Alltså att hjärnan är lite obalanserad och behöver lugn typ. Mvh Vetenskapskvinna numero uno XD

 8. Asså jaga får aldrig nog av närhet och det är ju fint osv men samtidigt så jobbigt?? Känner mig alltid dum när någon påpekar det av någon anledning… Skulle vara fint att höra fler tankar från dig om detta!<3

 9. Så innmari fint det så ut i huset til mamma’n din! Ønsker meg «house tour»-innlegg derfra en gang ❤️

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar