Annons

Veckan på sjön

Hej kompisar!! HUR är läget? Jag var ju ute på seglingsäventyr förra veckan och givetvis förevigade jag mycket och givetvis vill jag klistra upp bilderna här i mitt offentliga fotoalbum. Således kommer här ett urval, i blandad kompott:

Annons

Här har vi besättningen. Det är delar av ett kompisgäng som jag tryckt mig in i, i egenskap av att vara Johans tjej. Det är hans äldsta polare kan man säga. Hälften bor nu mera i Stockholm, resten bor i Göteborg, Malmö och London. Många av oss var och paddlade kajak förra sommaren, om ni minns. Och så har vi exempelvis firat nyår på Brännö ihop. Det är backstoryn. Känns viktigt att ha med er på tåget (eller ska jag säga båten), KÄRA läsare.

Tog förresten de där första bilderna genom att bli upphissad i masten.

Annons

Där i mitten är segelbåten! Det är alltså inte vår Stockholmssegelbåt Villanelle. Denna är mycket större (och ja, mycket finare). Den har seglat jorden runt! Att vara på en vacker segelbåt i en hamn är lite som gå med en gullig hundvalp på stan. Många kommer fram och vill snacka och fråga olika saker.

Annons

En vecka var vi ute allt som allt. Hade planer på Anholt eller kanske Kosteröarna men vindarna sade sitt. Vi åkte mellan Marstrand, Åstol, Gullholmen, Bovallstrand, Fjällbacka, Hamburgsund och till sist Smögen. Tyckte bäst om Gullholmen, och minst om, surprise, Smögen. Riktigt roffigt där. Men älskade verkligen att se Bohuslän från havet!!! Att varje dag var ett nytt litet ÄVENTYR, men att vi ändå kunde gå i land på eftermiddagen eller kvällen, upptäcka en ny plats, gå på tjottan, duscha om man behövde, ta en öl på lokal om man ville. Att vi fick vara ett lag.

En dag stannade vi till för att bada i Marmorbassängen (känt för sitt turkosa vatten men det var molnigt så … inte så turkost), det var en high point under resan. Fick åka efter båten i en tamp, det var toppen!! Elias imponerade på samtliga med en bakåtvolt.

Hugo tyckte WOW.

Annons

Älskade också när vi låg i Bovallstrand.

En favoritbild på Love.

Elias, Hugo och Johan. Japp, två Hugos på resan.

Julia.

Annons

Annons

EbbaCajsa och Lucy.

Moa och Love. Regnade gjorde det ju också. Ändå. Det var översvämningar på många ställen runtom Bohuslän men vi klarade oss undan det mesta. Men några gånger blev det kritiskt. När vi behövde lägga till i starka vindar eller över huvud taget hitta en plats att ligga på, när alla sökte sig till skyddade hamnar. Men det gick bra!!

Idolbild på Johan.

Idolbild på Elias.

Annons

Idolbild på Lucy.

Vet ni att spisen/ugnen bara är fäst upptill så att den liksom hänger på svaj och kan parera vågorna? FIFFIGT. Vi kunde alltså koka pasta och kaffevatten även när båten krängde lite. Här är några grejer vi åt:

Pasta puttanesca.

Bulle och kaff.

Meze.

Annons

Capresebagels.

Hade inte kameran till hands när makrillen tillagades och serverades men det var dödens gott. Hälften dörjades efter båten, hälften köptes i fiskaffärn.

Bouillabaisse. Två kockar i besättningen och många hobbykockar, ska sägas!!

Middag i salongen! Mannen i grannbåten kom in och fick sig en knapp. Han hade så vänligt lånat ut slevar. Nyss nämnda man syns inte i bild. Det är Erik och Elias.

Annons

Jag sneade på fyllan den här kvällen! Blev sur och idiot och ledsen. 🤝 Kanske också utmattad efter en vecka på sjön.

Äh. Vidare. En dag gick vi i land i Fjällbacka.

Käkade fish and chips på Snar bar. Gütt.

Det skvallrades om bryggdans med Lasse, Curt-Eric, Janne och Tompa med lekkamrater.

Så bryggdans blevre. Riktigt hjärtvärmande att se pensionärer dansa med varandra, tätt ihop, efter så lång tid i isolering (ja även hjärtvärmande att se Hugo och Lucy ta en svängom).

Vi gick upp till Kungsklippan. Sjöng följande låt där akustiken var som bäst:

Liten utsikt.

Och tillbaka till båten igen.

Men först dopp. För några. Jag kunde inte sluta glo på tonåringarna som drev runt som herrelösa hundar. Tjejerna som fnittrade så högt för att killarna skulle höra, killarna som drog förbi inhöljda i ett moln av Axe.

En frihet jag tar mig i det här inlägget är att skita i hur långt det blir, och att blanda dagarna hejvilt. Hepp hej!

Ni kanske undrar hur det var att segla? Om jag ska vara helt ärlig så var jag inte så aktiv på den fronten. Är fortfarande för rädd för att göra fel (och kaptener är Hugo och Love eftersom de är vana vid den här stora båten). Skotade väl lite här. Knöt fast nån fender där. Bar av mot bryggan. Var kuttersmycke. Sådana saker.

Oj jaha vad har vi här då! Jo det är vårt badsällskap på Gullholmen.

Fint där.

Samt många snygga killar där.

Vila i regnbralla.

Elias, Julia, Love.

Hugo.

Erik.

Love.

Några personer jag känner.

Moa. En ruli grej vi gjorde var att leka Among us i fysisk form. Alla fick en person att döda (i slutna rum). Folk tryckte in varandra i kojer, på toa och drog för gardiner. Ibland kunde man höra skrik. Ibland mördades folk i tystnad.

Jomp.

Kvällsdopp. En av dagarna flöt det upp en bajskorv bredvid mig. Man glömmer sånt. Att folk spolar sina båttoaletter i hamnar.

Ligga och läsa på däck = 10 av 10-grej.

Jahopp. Om vi ska sluta där kanske! Detta blev sommarens längsta blogginlägg tror jag? Så kan det va. Har absolut fått mersmak för segling nu. Tycker att det är ganska häpnadsväckande att man pallar vara elva pers i en båt en hel vecka! Det gör man! Riktigt gulliga personer domhäringa. Men jag var kajko i två dygn efteråt. Orkade knappt prata och allt bara gungade. Första duschen var rekordskön, men hela natten vrängde sängen som om jag fortfarande låg i min koj.

Frågor på det?

⚓️ Skepp ohoj ⚓️

19 kommentarer till “Veckan på sjön”

 1. L skriver: 3 augusti, 2021

  Åh, hade velat veta mer om hur saker KÄNDES den här veckan <3

  PS. Fy va äckligt med bajset!!


 2. My skriver: 3 augusti, 2021

  Fyyyfan vad härligt blir avis!!!
  Längtar efter dig puss


 3. Johanna skriver: 4 augusti, 2021

  Åh alltså fan vad kul det är men fan vad ANSTRÄNGANDE det är att hänga intensivt med sin respektives kompisar. Jag sa det faktiskt till min kille idag ”denna sommaren har jag haft noll ångest!” Och vi kom fram till att det nog berodde på att jag nu (fem år in..) VERKLIGEN känner mig hemma hos hans kompisgäng och först nu liksom kan slappna av på riktigt i de där airbnb:sen med hans gäng. Men ja, tror inte man ska underskatta ansträngningen att hänga med folk man inte känner så väl i veckor i sträck!!
  Heja dig!


 4. Frida skriver: 4 augusti, 2021

  Underbart inlägg!! Lärde mig att segla förra sommaren med min pojkvän och hans föräldrar, fick så otrolig mersmak! Att segla är absolut något av det bästa som finns. Men undrar ju väldigt på hur många fot eran båt är??

  Kram!


 5. Julia skriver: 4 augusti, 2021

  Är djupt imponerade av er som umgicks så här trångt under så många dagar! Förstår verkligen att det var ansträngande och väldigt roligt. 🙂


 6. Julia skriver: 4 augusti, 2021

  FANTASTISKT inlägg!!


 7. emma skriver: 4 augusti, 2021

  Haha det är ju iof miljöbrott att tömma båttoaletten i havet, oavsett om det är i hamn eller inte. Det hade varit helt rimligt att skrika högt som fan – allt hörs ju på sjön.


  1. Linnea skriver: 4 augusti, 2021

   Tänkte precis skriva samma! Man måste ha en tank i båten (som man sedan tömmer med slang upp på stor tank på land). Så absolut orimligt med bajskorven!


 8. Johanna F skriver: 4 augusti, 2021

  Fyfan vilket underbart inlägg <3333 längtar ihjäl efter dig nu så kom hem.


 9. Annie skriver: 4 augusti, 2021

  Fint inlägg! Jag vill också prata om det här med att umgås med sin partners kompisar. Hur sårande det är när ens respektive inte gillar att hänga med ens vänner och hur störiga jag tycker att några av hans vänner är hehe. Känns ibland som att jag fått offra vissa vänner för att vara med hans vänner istället. Man har liksom begränsat med tid att träffa folk på…?


  1. Elin skriver: 4 augusti, 2021

   Hörde någon gång att om det kommer in nya människor i ens liv så måste några andra försvinna. Jag tror på det. Det betyder ju inte att man måste göra slut med sina vänner, eller bara droppa dem, men det går nog inte att umgås lika intensivt med alla ”gamla” vänner när en tex fått en ny partner eller hitta nya vänner genom jobb eller annat.


 10. Gabriela skriver: 4 augusti, 2021

  Älskar bohus-kusten! Åkte båt runt Koster igår kväll och det är så jävla fint! Kul att komma igång och segla mer och mer. Förutom när någon tömmer toatanken som man inte får 🙁 haha. Vad hette det brädspelet ni spelade någon gång i veckan som du la upp på Instagram? Försökte hitta det utifrån hur det såg ut men lyckades inte.


 11. Frida skriver: 4 augusti, 2021

  Puh och WOW!


 12. Ebba skriver: 4 augusti, 2021

  Ahh så skönt ahh höra om andra som kan snea haha. Härligt och härligt inlägg!


 13. Yrsa skriver: 4 augusti, 2021

  OJOJOJ VILL GÖRA ALLT DET DÄR och längtar diiiiiig


 14. Joanna skriver: 4 augusti, 2021

  Underbart inlägg! Och hur du berättar om sånna ärliga saker som att snea på fyllan och simma bredvid en bajskorv. Aj lajk it!


 15. My skriver: 8 augusti, 2021

  Åh vad är din definition på roffigt?? Mitt ex och hans gäng sa det om folk de tyckte var typ brackiga och (jag antar) nyrika, men det var så oklart eftersom de var i särklass Göteborgs snobbigaste killar och kanske blir kallade för roffiga av typ er när de festar i Smögen


 16. Saga skriver: 13 augusti, 2021

  Hej. Måste bara säga att jag mår sååååå bra av att läsa din blogg! Sparar på inlägg tills jag kan äta godis och läsa i lugn och ro. Så uppfriskande härligt och äkta och bjussigt! Och DET är inte vanligt förekommande på sociala medier <3


 17. Linnea skriver: 13 augusti, 2021

  Gud vad roligt att få se så mycket bilder från er resa! Det är så kul att få hänga med dig på äventyr <3


Dela på:
Laddar